Suurimmat golf-turnaukset

Golfissa järjestetään useita erilaisia turnauksia, joista tunnetuimmat lienevät The Masters Tournament, Yhdysvaltain avoin golfturnaus, Britannian avoin golf-turnaus sekä PGA Championship. Naisille ja miehille järjestetään erillisiä turnauksia. Naisten golf-turnauksista tunnetuimpia ovat Kraft Nabisco Championship, LPGA-turnaus, Yhdysvaltain avoin naisten golfturnaus sekä Women’s British Open. Varsinaisten golf-turnausten lisäksi golf on muun muass yksi vuoden 2016 Rio de Janeiron kesäolympialaisten lajeista. Golf-turnaukset televisioidaan usein ja niistä on mahdollista lyödä vetoa, mikä onkin hyvin suosittua.

Suurimmat golf-turnaukset eri mittareilla

Kaikkein suurinta golf-turnausta voi olla vaikea määritellä. Rahallisesti arvokkain on British Open, jonka voittaja saa 1 150 000 puntaa. Yhteensä British Openin palkintorahastossa on yli 6 miljoonaa puntaa. Yhdysvaltain Openin on taas sanottu saavan eniten mediahuomiota. Sponsorirahaa sen sijaan laitetaan eniten PGA Championshipiin – sponsorirahojen määräksi on arvioitu 45 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Sports Illustratd -lehden golfaajille tekemässä kyselyssä 50 % vastaajista sanoi, että Masters-turnauksen voitto olisi heille kaikkein mieluisin. Tätä voidaankin pitää jonkinlaisena osoituksena siitä, että Masters on myös golfareiden keskuudessa arvostetuin turnaus. Euroopassa seuratuin turnaus on kuitenkin British Open.

British Open

Tällä hetkellä 16.-19. heinäkuuta pelattavan British Open -turnauksen kertoimet ovat pienimmät amerikkalaisella Jordan Spiethillä, jonka odotetaankin nappaavan voiton kotiin. Spieth on voittanut vuoden 2015 Masters Tournamentin ja U.S. Openin, joten British Open olisi hänen kolmas voittonsa kuluvana vuonna. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa, joten myös haastajien kertoimia kannattaa tarkkailla – osallistuuhan British Openiin yli 150 golfaajaa, joten yllätyksiä voi tapahtua. Betsafella on myös mahdollista lyödä vetoa maittain pelaajien sijaan – esim. Ryder Cup -joukkuekilpailussa vetoa voi lyödä joko Yhdysvaltain tai Euroopan puolesta tai tasatilanteesta.Kuluvan vuoden British Open järjestetään Old Course at St. Andrews -golfradalla Skotlannissa ja se on kahdeskymmenesyhdeksäs radalla pelattava Open-turnaus. Edellisen kerran British Open pelattiin Old Course at St. Andrews -radalla vuonna 2010, jolloin turnauksen voitti eteläafrikkalainen Louis Oosthuizen.